Verslag Volxvergadering 09-02-2013

Posted by & filed under , , .

1. Vraag tot samenwerking met Common Café Antwerpen

  • Occupy Antwerp werd gevraagd om via de website promotie te voeren voor het opkomende Common Cafe op 10 maart 2013. Iets waar we graag zullen aan meewerken! Meer informatie over Common kan je vinden op http://commonantwerpen.webs.com/programma-2 . Later zal nog een aparte mailing met het programma worden verstuurd.

 

2. Moorkenspark

  • Na de aktie rond de groene ruimte Eksterlaar bereikt ons nu ook het nieuws dat het project rond de heraanleg van het Moorkensplein (Borgerhout) als park door het huidige stadsbestuur wordt afgewezen. Hiertegen wordt uiteraard geprotesteerd. Ondertussen vond op 10 februari een eerste vergadering plaats om het verzet tegen deze afwijzing te coordineren. We volgen dit initiatief op de voet. Voor meer info zie: https://www.facebook.com/Moorkenspark

 

3. One Billion Rising

  • “Op deze wereld zal 1 op 3 vrouwen in haar leven verkracht worden of geweld ondergaan. Op 14 februari 2013 zullen wereldwijd vrouwen (en zij die van vrouwen houden) bijeenkomen om op te staan, naar buiten te komen, samen te dansen en te eisen dat hier een einde aan gemaakt wordt”.
  • Het Stadsbestuur heeft deze actie als politieke rally bestempeld, met als gevolg dat ze niet kan doorgaan op de Groenplaats als eerst gepland. Wel heeft ze plaats op de Suikerrui – aan het standbeeld van de Buildrager, en dit op 14 Februari om 11u. De dresscode is rood en zwart. Ook werd gemeld dat GAS-ambtenaren zullen waken dat de betoging zich niet uitbreid tot de Grote Markt…

 

4. Volxkeukens

  • Dat onze volxkeuken op zaterdagen een succes is hoeft geen betoog. Toch zijn er meerdere volxkeukens in A’pen die even veel nood hebben aan vrijwilligers die wensen te helpen met koken.  Daarom ook een oproep hier om onze vrienden in bvb. Antifa-brick of de Miraeusstraat met een bezoekje te vereren. Voor een volledige lijst van volxkeukens (met adressen en dagen waarop ze geopend zijn) zie: https://www.facebook.com/events/431054103619815/?fref=ts

 

5. Weggeefkast

  • De locatie voor de weggeefkast is beslist! Het wordt het Damplein. Patsy is daarom nu op zoek naar enkel Handige Harry’s (of Harriets) die willen helpen om de kast ineen te steken. Ook materialen daartoe zijn welkom. Je kan ons bereiken via de contact@occupyantwerp.be als je hiertoe wenst bij te dragen.

 

6. Weggeefwinkel Regenboog

  • Na veel werk is ook de Weggeefwinkel in de Regenboog (Spoorwegstr. 63-64, Berchem) in gebruik, en dit op woensdagen tss. 10u-16u. Vrijwilligers om de winkel te bemannen zijn altijd welkom.

 

7. Overleg met DAK (Daklozen Aktie Komitee vzw)

  • Koen Calliauw (DAK) nodigde OccupyAntwerp uit op een vergadering die de toekomst (mogelijke verjonging) van het DAK wenst te bespreken. Deze vergadering gaat door op 13 Februari, om 16u in De Bengel (Grote Markt 5).

 

8. Solidariteit met Sarah en Rafa

  • Voor wie het nog niet wist, Sarah en Rafa verschijnen nogmaals voor de Politie-rechtbank om hun GAS-Boete aan te vechten, en dit op 19 februari om 9u45. (adres: Politierechtbank, Vlinderpaleis, Bolivarplaats Antwerpen, Zaal F7). Op deze dag heeft de tweede zitting en het pleidooi plaats. Uiteraard is alle morele steun voor onze beide vrienden meer dan welkom, remember heart-core…we are ONE! Wel werd gevraagd om geen banners en/of rumoer mee te brengen. Wie meer over deze zaak wenst te weten: https://www.facebook.com/events/301359323292083/

 

9. Ten slotte…

  • We willen ten slotte ook nog een oproep doen aan allen die meewerken of wensen mee te werken aan een werkgroep om zich te melden op contact@occupyantwerp.be . Op deze manier willen we de onderlinge communicatie binnen de verschillende werkgroepen optimaliseren. Voorstellen voor werkgroepen zijn: Volxkeukens, Vloerkrant, Website, Ludieke Actie, GAS, enz. Dit lijstje kan zeker uitgebreid worden.