Stem Mohamed Bouazizi

Posted by & filed under .

Wanneer:
28 november 2013 @ 23:00
2013-11-28T23:00:00+01:00
2013-11-28T23:30:00+01:00

Binnenkort zal de districtsraad een beslissing nemen over de nieuwe naam van wat nu het ‘Terloplein’ of het ‘Wijnegemplein’ wordt genoemd. Maar een officiële naam heeft dit plein dus niet. De districtsraad zoekt op dit moment naar een geschikte naam voor dit plein, en wij kunnen die keuze beïnvloeden. Vind jij het hoog tijd dat er ook een plein is dat een naam draagt die de samenstelling van de buurt weerspiegelt? Wij vinden in ieder geval van wel. Het zou een prachtig signaal zijn met het oog op 50 jaar Marokkaanse migratie in België!

We vonden volgende voorgestelde top 3, en gaan uiteraard voor een man die de Indignado’s inspireerde: Mohamed Bouazizi

1. Abdelkrim al-Khattabiplein
2. Mohamed Achrakplein
3. Mohamed Bouaziziplein

1. Mohamed bin Abdelkrim al-Khattabi is een verzetsheld uit het noorden van Marokko, uit de Rif-gebergte om precies te zijn. Hij speelde een cruciale rol in het bestrijden van het kolonialisme in Marokko.

2. Mohamed Achrak is een jonge Borgerhoutenaar met Marokkaanse roots. Op 24 november 2002 werd hij gedood door zijn 66-jarige buurman. De moord op Achrak heeft een cruciale rol gespeeld in het bewustzijnsproces van jongeren in Borgerhout.

3. Mohamed Bouazizi is een jonge Tunesische fruitverkoper die zich in december 2010 in brand stak als protest tegen de corruptie en armoede waar hij mee te maken had. Zonder het te beseffen gaf hij aanzet tot de gebeurtenissen die nu de ‘Arabische Lente’ wordt genoemd. De ‘Arabische Lente’ inspireerde ook de Occupy Movement en de Indignados-beweging. In Parijs werd er al een plein naar Mohamed Bouazizi vernoemd in 2011.

Hoe deelnemen? Het is heel simpel. En je kan er zelfs een leuke prijs mee winnen.

Stuur een mail met jouw naam, adres en jouw voorstel voor een pleinnaam naar
projecten.buurtregie@stad.antwerpen.be

OF

Vul deze online antwoordkaart in.
http://www.samenborgerhout.be/node/471
Het neemt niet meer dan een minuutje van jouw tijd in beslag. Je hebt nog tot 29 november de tijd.