NewB – “Een andere bank is mogelijk”

Posted by & filed under .

Wanneer:
18 april 2013 @ 20:00
2013-04-18T20:00:00+02:00
2013-04-18T20:30:00+02:00
Waar:
Zaal Rubens
Statiestraat 175
2600 Berchem

NewB Bank Mee

Ontmoetingsmoment over een nieuwe coöperatieve solidaire bank. Kom met ons geschiedenis schrijven!
Ons spaargeld is té belangrijk om alleen aan bankiers over te laten. De financiële crisis vraagt om positieve goed doordachte antwoorden. Daarom bereidt New B een nieuwe, coöperatieve, ethische en duurzame bank voor.
New B geeft uitleg over het bankproject en wil een luisterend oor zijn. Wat telt voor jou? Wat waardeer je bij je huidige bank en wat staat je tegen? En vooral: wanneer is een nieuwe bank écht «jouw» bank?
Deelname is gratis, inschrijven niet nodig
http://www.ikbankmee.be/

Op 26 maart kon je al terecht in het Vrijzinnig Karel Cuypershuis om meer te weten komen over dit lovenswaardige en vernieuwende initiatief. Dirk Barrez en woordvoerder-coördinator Marc Bontemps kwamen er hun project voorstellen.

>>> Kon je er toen niet bijzijn? Er zijn nog een aantal gelegenheden, in heel België. Onder andere donderdag 18/04 in Berchem. De andere data vind je hier: http://www.newb.coop/nl/infoavond.aspx

Meer dan 60 organisaties (NGO’s, vakbonden, verenigingen, coöperaties) bundelden hun krachten in de coöperatieve NewB, met als doel vernieuwing te creëren in het bankenlandschap door een nieuwe coöperatieve bank op te richten. Die zal niet enkel participatief, transparant, sober en eenvoudig zijn, maar ook innovatief, inclusief, lokaal ingebed, eerlijk, nabij én veilig. Wil jij als individu graag bijdragen aan de realisatie van dit baanbrekende project? Neem dan eens een kijkje op www.newb.coop/nl. Met een investering van 20 euro ben je al coöperant!