Brussel: Lobbytour ‘War starts here’ 02/2013

Posted by & filed under .

Wanneer:
17 februari 2013 @ 14:00 – 16:00
2013-02-17T14:00:00+01:00
2013-02-17T16:00:00+01:00
Waar:
Rondpunt Schuman
Brussel
Schumanplein

Navo afschaffen common presentatie
Op en rond het Brusselse Schumanplein, waar het politieke hart van Europa klopt, stikt het van de kantoren van grote Europese en Amerikaanse bedrijven. Op een boogscheut van het imposante Berlaymontgebouw vinden we de belangrijkste koepelorganisaties van de defensieindustrie, militaire think-tanks en het Europese Defensie Agentschap.
Handig dichtbij voor de vele lunches, conferenties, rondetafelgesprekken en persoonlijke gedachtenwisselingen met de Europese Commissieleden en leden van het Europarlement.
De wapenbedrijven verzekeren zich op die manier van een stevige militaire stempel op het Europese buitenlandse en veiligheidsbeleid en van meer publiek geld voor onderzoek ten behoeve van de wapenindustrie. Ze schrijven mee aan het beleid op vlak van wapenhandel en -productie.
Het gevolg daarvan is een Europa met een steeds sterkere militaire logica en het wegvallen van controle op wapenexporten.

Hoe dit werkt, en wie waar aan de touwtjes trekt, kom je te weten op de lobbytour ‘War Starts Here’.

Wil je deze informatieve wandeling van dichtbij meemaken?

Taal: Nederlands

Inschrijven is noodzakelijk via lene@vredesactie.be of tel 03/ 281.68.39

Achtergrondinfo: download de brochure “Lobbyen voor oorlog” hier (http://www.vredesactie.be/download.php?file=CEO_Lobbyen-voor-oorlog.pdf)

Deze lobbytour is een samenwerking tussen Corporate Europe Observatory, Vredesactie en Action pour la Paix

www.vredesactie.be