Geen overheidsgeld voor vuile energie!

Posted by & filed under .

Wanneer:
13 mei 2013 @ 14:00
2013-05-13T14:00:00+02:00
2013-05-13T14:30:00+02:00
Waar:
Martelaarsplein
1000 Brussel

Steenkoolgas gasmasker
Stop Steenkoolgas campagne video:

Limburg heeft nood aan sociale en ecologische projecten!

Maandag 13 mei – 14.00u – Martelaarsplein, 1000 Brussel

De Vlaamse regering maakt 124 miljoen euro vrij voor de reconversie van Limburg. Honderd miljoen daarvan gaat naar investeringsmaatschappij LRM. Die heeft net van diezelfde Vlaamse regering groen licht gekregen om te speuren naar steenkoolgas. Op die manier dreigt het geld dat bedoeld is voor de economische ontwikkeling van Limburg gebruikt te worden voor de plannen rond steenkoolgas.

De ontginning van steenkoolgas is slecht voor het klimaat, levert weinig jobs op, vervuilt de bodem, het grondwater en de lucht en zorgt voor heel wat hinder voor de omwonenden. Bovendien blijf je zitten met grote hoeveelheden zwaar vervuild steenkoolwater. Door de onvermijdelijke methaanlekken kan je gerust stellen dat steenkoolgas net zo belastend is voor het milieu als klassieke steenkoolverbranding.

Wij vinden het heel goed dat er extra middelen naar Limburg gaan. Maar Limburg heeft nood aan sociale en duurzame projecten en stabiele jobs, niet aan een vervuilende en hoe dan ook tijdelijke technologie, die haaks staat op de groene troeven van de provincie. Daarom vragen wij aan de Vlaamse regering dat het geld voor de reconversie van Limburg, niet gebruikt wordt voor de ontwikkeling van steenkoolgas maar voor hernieuwbare energie en sociale en duurzame projecten. Limburg verdient dat!

Op maandag 13 mei spreken we om 14.00u af op het Martelaarsplein. We voeren actie aan de deuren van minister voor innovatie Ingrid Lieten en Vlaams minister-president Kris Peters. Om duidelijk te maken dat we Limburg gasvrij willen houden, voorzien we gasmaskers voor iedereen. Een kleine delegatie zal ontvangen worden door het kabinet-Lieten en zal de petitie tegen steenkoolgas overhandigen aan de minister. Wil jij Limburg ook gasvrij houden? Neem dan deel aan deze prikactie!

Meld je aan voor de actie via een boodschap aan: info@climaxi.be of 0486.69.69.27.