FightBack: Rise Against Rape!

Posted by & filed under .

Wanneer:
31 augustus 2013 @ 15:00
2013-08-31T15:00:00+02:00
2013-08-31T15:30:00+02:00
Waar:
Station Brussel Noord

causes-of-rape-graph

Dit event is een oproep aan zo veel mogelijk vrouwen (en mannen) om op 31 augustus 2013 samen te komen om te protesteren tegen de lakse aanpak van het gerecht en de politie rond verkrachtingen en om een duidelijk signaal te sturen dat wij het hier niet mee eens zijn.

Taufik Ahaddouch is een serie-verkrachter die werd vrijgelaten omdat men zijn DNA niet kon matchen aan het DNA van onder andere Céline Camps (28). 12 minderjarige meisjes (tussen 12 en 16) en nog 1 meerderjarig meisje werden ook het slachtoffer, zonder twijfel nog veel meer, want dit zijn enkel de aangegeven gevallen.. Deze man staat symbool voor de mentaliteit van ons gerecht en hoe laag de prioriteit van verkrachtingen is, hij werd namelijk vrijgelaten nadat hij al 7 meisjes had verkracht, jammer genoeg bleek er niet genoeg bewijsmateriaal om hem vast te houden, aangezien zijn DNA niet beschikbaar werd gemaakt. Het proces van Céline is ondertussen reeds 2 keer uitgesteld en zal nu op 02/09/13 doorgaan, maar wij willen de betoging op zaterdag laten doorgaan, omdat we zo hopen dat er een grotere opkomst zal zijn. Samen kunnen we onze stem laten klinken en duidelijk maken dat we deze mentaliteit willen veranderen. Met andere woorden:

KOM MASSAAL NAAR BRUSSEL 31 AUGUSTUS!!!

De bedoeling is een tocht door het centrum vanaf het NOORD-Station naar de Beurs, (via de DANSAERTstraat).
Na afloop zijn er optredens en DJ’s voorzien in Café KAFKA vlakbij de Beurs.

Wie meer gedetailleerde info wil kan die vragen of het artikel in De Morgen (zaterdag 2/03/2013) van Douglas De Coninck nalezen.

Als je komt kom je dus wel om twee redenen:

– In de eerste plaats is deze zaak door Céline in het nieuws gebracht nadat ze 3 jaar na de feiten eindelijk te horen kreeg wie de dader was en ze vond dat het haar recht en plicht was dit in de media te brengen. Rond verkrachting hangt nog steeds een groot taboe en veel vrouwen zijn bang om hierover te praten. Wij willen vrouwen (en mannen) een hart onder de riem steken en tonen dat dit onderwerp bespreekbaar moet worden, dat we er zeker niet alleen voor staan en dat we het absoluut niet pikken dat 1 op 3 vrouwen wereldwijd slachtoffer is van een verkrachting.

– Ten tweede omdat de hele zaak een grote knoeiboel is en omdat het tijd is dat wij hier ook onze mond gaan over opentrekken, het systeem moet er zijn om ons te steunen en beschermen, niet om slachtoffers nog meer te ontmoedigen hier aangifte van te doen, of gewoon over te praten. Er wordt slecht 4% van alle aangegeven verkrachters veroordeeld. Verkrachting van meerderjarigen blijft bijna altijd onbestraft. Dat is niet het signaal dat wij willen sturen naar mannen én vrouwen, dit is niet een systeem waarin wij willen dat onze kinderen opgroeien. Het wordt dus tijd dat justitie verkrachters zware straffen oplegt. Dit is waar wij voor staan.

Facebook-event:https://www.facebook.com/events/134342593406552/