EEUWIGE MOES @ Filmhuis Klappei

Posted by & filed under .

Wanneer:
29 april 2013 @ 19:00 – 23:00
2013-04-29T19:00:00+02:00
2013-04-29T23:00:00+02:00
Waar:
Filmhuis Klappei
Klappeistraat
Antwerpen

Filmcollectief i.s.m. De Beek nodigt uit op een filmavond met nabespreking.

Het filmcollectief organiseert op onregelmatige basis filmvoorstellingen en werkt daarbij samen met diverse Antwerpse bewegingen en collectieven. Op die manier hopen we kennismaking, verdieping en kruisbestuiving aan te wakkeren.

29 april geven we het woord (en het beeld) aan DE BEEK.
Drie jaar geleden nam een tiental mensen uit het Antwerpse het initiatief om een heus ‘voedselbewegingscollectief’ te starten. De Beek denkt na over hoe we beter met onze voeding kunnen omspringen: we denken na over (en zoeken alternatieven voor) afval, kilometers, milieuvervuiling, vervreemding en grote bedrijven. Maar bovenal is De Beek een doe-collectief: we zaaien en oogsten, we koken met overschotten, we leren inmaken, we plukken brandnetels, we ruilen zaden, we delen kennis.
http://www.facebook.com/vzw.debeek

PROGRAMMA
19u Deuren open

20u Korte inleiding door het filmcollectief en De Beek

20u15 THE GIFT
Kortfilm van Jean-Marc Abela (3′)
The Gift is een portret van Dan Jason, een pionier in ‘seed farming’, en gaat over zijn visie op de natuur als bron van overvloed.

20u20 EEUWIGE MOES, documentaire van Catherine van Campen (53′, winnaar van verschillende prijzen)
‘Uniformiteit is een daad tegen het leven.’
Ruurd Walrecht raakte al jong in de ban van historische gewassen en begon een levenslange kruistocht voor het behoud ervan. Deze Don Quichot van de zeldzame groentesoorten bouwde een indrukwekkende collectie van honderden met uitsterven bedreigde gewassen op. De meesterteler emigreerde echter van de ene op de andere dag naar Zweden. Een bont gezelschap achterblijvers vertelt het verhaal van deze bezeten teler en zijn Groene Ark, want zijn levenswerk blijkt voor ons allen van belang.
Een documentaire over een alternatieve manier van leven, milieu, biodiversiteit en slow food.

21u30 Nabespreking
Met Louis De Bruyn van Werkgroep Eigen Zaadteelt.

Reserveer een plaatsje via vzwbeek@gmail.com!