Democratie voor Europa

Posted by & filed under .

Wanneer:
1 juni 2013 hele dag
2013-06-01T00:00:00+02:00
2013-06-02T00:00:00+02:00

Verzoekschrift om hoorzitting in het Vlaams Parlement betreffende het Soberheidsverdrag en alle aanverwante mechanismen. Datum wordt vastgelegd door de voorzitter van het Vlaams Parlement.

Elke burger in Vlaanderen heeft het recht om vragen te stellen aan zijn parlement. Deze vraag kan worden gesteld via een verzoekschrift dat ontvankelijk moet worden verklaard door de voorzitter, of kan afgedwongen worden via het ophalen van 15000 handtekeningen bij de bevolking.

Mijn vraag gaat over de democratie binnen het “Europees Instituut”, waar meer en meer macht wordt overgedragen aan personen en instellingen die niet op democratische wijze werden verkozen, maar die gewoon worden “geinstalleerd”, en die in het verleden hebben bijgedragen tot de zwaarste crisis waarin de “euro” vandaag is verwikkeld. Vandaag draait de belastingsbetaler op voor wat door die personen werd verkwanseld, en dit zonder enig democratisch georganiseerd debat. Europa wordt een megalomaan imperialistisch project waar afgedankte politiekers en bankiers hun weg vinden om zichzelf “wit” te wassen en als parasieten verder te teren op u en mij. Regelrechte witte-boord-criminelen vinden er onderdak. Het wordt een Europa van en voor de “eurocraten”, op kap van de belastingsbetalers.

Als u dit Europa ook ziek bent, reageer dan samen met mij, en steun het verzoekschrift. Uw handtekeningen kunnen het verschil maken en een stem worden die Europa nu mist.

“Europa”, zoals het vandaag wordt verkocht, gaat niet meer om vrede en welvaart maar om macht. De prijs die we met ons allen betalen wordt onoverzienlijk, en staat in schril contrast met de zware soberheid die ons terzelfdertijd wordt opgedrongen, om de schulden die zijn gemaakt door diegenen die nu de les spellen te kunnen blijven betalen.

Elke Belg, Vlaming, Waal, of Brusselaar, kan met zijn handtekening mijn verzoekschrift kracht bijzetten, en op deze manier onze overheden dwingen tot een democratisch debat.

F Van Rossem.

zie ook http://www.constituante.be/index-NL.html