De beek: zadenruil

Posted by & filed under .

Wanneer:
3 maart 2013 @ 12:00 – 16:00
2013-03-03T12:00:00+01:00
2013-03-03T16:00:00+01:00
Waar:
De Beek
Van Diepenbeeckstraat 22
2018 Antwerpen

Zaden de Beek

De Beek organiseert voor de tweede maal een zadenruil. Hopelijk hebben jullie het afgelopen jaar alle zaden bewaard van doorgeschoten groenten, kruiden en bloemen. Daar kan u 3 maart andere mensen blij mee maken. Ook indien u geen zaden te ruil hebt: geen nood, er zullen genoeg mensen zijn met zaden te ruil/geef. Wijze raad over deze kostbare zaden krijgt u er gratis bij.

Om 14u zal Lieven David van Lusthof een presentatie geven over het zelf winnen van zaad!

Wat brengt u mee: zaden te ruil/geef (indien je dat hebt), envelopjes of papiertjes om zaden in te bewaren, een pen en etiket zodat je terug thuis nog het verschil weet tussen zaad van prei en sla. De Beek zorgt voor soep en drank.

uit de flyer van vorig jaar:
‘Sinds duizenden jaren hebben mensen over de hele wereld gezorgd voor de diversiteit aan cultuurgewassen. Dat we ze kunnen gebruiken, is de basis voor ons dagelijks brood en onze voedselsoevereiniteit. Tot op de dag van vandaag oogsten en ruilen in veel landen boerinnen en boeren hun zelfgeproduceerde zaaigoed.’

Graag een berichtje als u komt: vzwbeek@gmail.com

meer info:
* Lieven David:
http://www.lusthof.org/index.php
http://www.zelfzadentelen.be/telerservaringen/lusthof
* Planting rebellion: How to reclaim our seed culture: http://grist.org/food/planting-rebellion-how-to-reclaim-our-seed-culture/
* The Gift van Jean-Marc Abela. Mooi filmpje over zaden: http://vimeo.com/51854254

De Beek werkt volgens het principe van vrije bijdrage. Dit betekent dat je zelf de prijs bepaalt voor het eten, de workshop, de film etc. Je bepaalt dus zelf wat jij een rechtvaardige prijs vindt, en dit in overeenstemming met wat je portemonnee toelaat. We vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot kwaliteitsvolle voeding. Met je vrije bijdrage steun je de werking en het voortbestaan van De Beek.