Gent: TegenGAS Vergadering

Posted by & filed under .

Wanneer:
20 maart 2013 @ 19:30
2013-03-20T19:30:00+01:00
2013-03-20T20:00:00+01:00
Waar:
Café Den Turk
Botermarkt 3
9000 Gent

GAS nee bedankt klein

Verdere stappen tegen de absurde GAS boetes

Beste tegenGASsers,

Na het succes van de betoging voor het stadhuis is het niet de bedoeling dat we nu bij de pakken blijven zitten. Daarom namen we het engagement aan een debat te organiseren met het stadsbestuur om met hen in dialoog te treden over de GASboetes, en het perscommuniqué dat ze gepubliceerd hebben in reactie op de betoging. Burgemeester Daniel Termont reageerde alvast positief op onze uitnodiging. Nu maandag is er overleg met het masereelfonds en de liga om mogelijkse samenwerking te bespreken omtrent dit evenement. Ook allerlei andere Gentse organisaties en verenigingen reageerden reeds positief om mee het debat te helpen realiseren. Over de datum is nog een beetje onduidelijkheid omdat de aanvankelijke datum van 15 mei samenvalt met de toekomstfabriek, een evenement waar al héél wat organisaties bij betrokken zijn en ook een deel hetzelfde publiek wil bereiken als ons.

Om het debat voor te bereiden is er op woensdag 20 maart een vergadering georganiseerd in de zaal boven café Den Turk (tegenover het stadhuis) om 19u30. Op deze vergadering zullen 3 belangrijke punten aan bod komen:

1) De praktische organisatie van het debat. Verslag van het overleg met andere organisaties, de locatie, wie er allemaal zal spreken, welke moderator, verschillende organisaties waarmee we eventueel in contact kunnen treden om ons bij te staan, etc.

2) De inhoudelijke punten die we zouden willen bespreken op het debat, gestrucureerd onze commentaar op het GASbeleid, en ook een reactie op het perscommunique (dit reageert immers enkel op een beperkt aantal van onze argumenten, en de geleverde commentaren kloppen niet altijd en antwoorden regelmatig ook naast de kwestie).

3) Al een korte bespreking over hoe we de campagne kunnen voeren. Hiervoor zijn eigen initiatieven en ideeën ook zeer welkom.

Heb je zelf nog concrete voorstellen of initiatieven maar je kan niet op de vergadering zijn? Laat ons alvast iets weten via info@tegengas.be of mathiasvdh@gmail.com