GAS boetes: wij stappen naar de Politierechtbank

Posted by & filed under .

Wanneer:
19 februari 2013 @ 09:00 – 11:00
2013-02-19T09:00:00+01:00
2013-02-19T11:00:00+01:00
Waar:
Bolivarplaats
Antwerpen

GAS nee bedankt klein
Beste mede-lijder
Zoals jullie ondertussen al wel vernomen hebben, regende het de laatste tijd GAS-boetes in A Stad voor al wie iets te openlijk sympathiseert met Occupy Antwerp. Zowel Rafa als Sarah kregen drie GAS-boetes in de brievenbus omdat ze deel zouden uitmaken van de Occupy Antwerp -‘leiding’ en publieke overlast zouden hebben bezorgd door op de Groenplaats ‘onaangevraagd’ aan volksvergaderingen deel te nemen. De feiten dateren van oktober 2011 (hoewel we met zo’n 500 lijders op de Groenplaats stonden toen, kregen Rafa en Sarah als enige twee lijders boetes en werden dus duidelijk geviseerd en geïntimideerd) en december 2011(Astridplein, toen we ook nog eens met 19 werden gearresteerd en men ons, illegaal, vingerafdrukken afnam op het politiebureau). Noch Rafa noch Sarah werden ooit verhoord en het ‘bewijs’ dat wordt aangehaald, is dat we gespot werden met kleurpotloden en bordjes, én dat we op het einde van de bijeenkomsten alles netjes mee hielpen opruimen. Da mag ni in A en dus krijg je straf.

Nadat zowel Rafa als Sarah bezwaar hebben aangetekend tegen deze beschuldigingen, hebben ze allebei 50% reductie gekregen op onze boetes. Maar dat vinden wij maar onzin. Wij staan en stonden op de Groenplaats, omdat dat ons goed recht is, omdat wij vinden dat het slecht gaat met A Stad in het bijzonder en met de wereld in het algemeen, en daar willen wij onze mening over kwijt, en wel in een publieke ruimte, namelijk op een publiek plein, omdat dat gemaakt is voor het publiek, en dus toegankelijk moet zijn/blijven voor iedereen, ook voor mensen die kritisch zijn over de stand van zaken in A Stad.

Wij weigeren dus om onze boetes te betalen en dienden klacht in bij de Politierechtbank. Wij zijn geen leiders, maar lijders, net zoals jullie allemaal. Wij eisen het recht op om vrij onze mening te kunnen uiten op publieke plaatsen, voor onszelf, en voor alle mensen. 1984 is tot op heden nog steeds een roman en dus fictie, het mag geen werkelijkheid worden.

Naar de Politierechtbank gaan betekent rolgeld betalen (35€ per persoon) en procedurekosten betalen (500€ voor beiden), in totaal 570€ en dit ten laatste tegen eind juni 2012. Dat is best veel geld, en dat hebben we niet. Dankzij vrije bijdragen van medelijders is het bedrag nodig voor de rechtszaak ondertussen bij elkaar verzameld, met heel veel dank daarvoor!!!

Rafa en Sarah worden bijgestaan door een advocaat en zijn van plan om dit te winnen. We houden jullie natuurlijk up-to-date, zowel over het ingezamelde geld (het bedrag werd dankzij jullie massale bijdragen bij elkaar gesprokkeld waarvoor duizendmaal dank!!!) als over alle mogelijke ontwikkelingen omtrent de zaak zelf.

Tweede zitting en pleidooi: DINSDAG 19 februari 2013*9.45u*zaal F7*Politierechtbank*Vlinderpaleis* Bolivarplaats Antwerpen.

Be there and occupy the square: help ons met het GAS-boeteverweer!